Tisková zpráva - WD. Ke svým datům se nyní dostanete kdekoli na světě. Nová zařízení společnosti wd pro sdílené ukládání dat zjednodušují přístup k vašim datům odkudkoli na světě - MujMAC.cz - Apple, Mac OS X, Apple iPod

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Seriály

Více seriálů

Novinky

2. března 2007, 12.00 | Nové digitální ukládací zařízení My Book™ World Edition™ II o kapacitě jeden terabajt urychluje a usnadňuje sdílení dat spotřebitelů a přístup k nim.

LAKE FOREST, Kalifornie/Praha – 1.března 2007 – Společnost Western Digital Corp. (NYSE: WDC) rozšiřuje svou řadu uživatelsky přívětivých a snadno použitelných externích pevných disků, která ji vynesla do pozice přední značky externích zařízení pro ukládání dat, představila novou řadu zařízení pro sdílené ukládání dat My Book™ World Edition™. Tato nová řada zařízení pro sdílené ukládání dat umožňuje spotřebitelům a uživatelům domácích kanceláří bezpečně přistupovat k jejich digitálnímu obsahu, jako jsou fotografie, domácí videa a dokumenty, a sdílet je s rodinou a přáteli kdekoli na světě, stejně, jako by tento obsah byl uložen na lokálním disku uživatele. Model My Book World Edition II o kapacitě jednoho terabajtu (TB) je vybaven konfigurací s dvěma disky a možností zapojení RAID.

WD Anywhere Access™ je nový software společnosti WD pro zjednodušení přístupu k digitálnímu obsahu a prolomení bariéry fyzické vzdálenosti tohoto obsahu. Součástí software Anywhere Access je jedinečná funkce Data OnHand™, která zajišťuje, že My Book World Edition je aktivní ve Windows Exploreru® a v nabídce Windows „Uložit jako“ a „Otevřít“ vždy, když je uživatel připojen k internetu. Tím se pro uživatele zjednodušuje přístup k obsahu, i když jsou tisíce kilometrů daleko od svého zařízení My Book World Edition a mizí nutnost zdlouhavého připojování a odpojování u webových přístupových systémů třetích stran. Zařízení funguje nezávisle na PC, takže původní hostitelský počítač nemusí být zapnutý.

„Zařízení pro sdílení dat My Book World Edition odstraňují omezení tradičních externích pevných disků,“ uvedl Jim Welsh, viceprezident a ředitel skupiny značkových produktů WD. „Používání tohoto zařízení je, jako byste s sebou kamkoli nesli jeden terabajt obsahu a věděli, že je váš osobní obsah doma v bezpečí. Tato nová koncepce ukládání dat umožňuje téměř neomezenou přístupnost pro rodinu, přátele a kolegy pro sdílení a zálohování.“

V prostředí současných oblíbených sociálních sítí My Book World Edition umožňuje přátelům a rodině sdílet digitální obsah, jako jsou fotografie a dokumenty kdekoli na světě bez zbytečných starostí nebo nejistot spojených s nutností nahrávat tento obsah na webovou stránku třetí strany. Uživatelé, kteří často cestují, ocení, jak snadno mohou z My Book World Edition při cestování stáhnout důležitou prezentaci a další dokumenty nebo na dálku zálohovat data z jejich přenosného počítače do zařízení My Book World Edition. Malé pracovní skupiny mohou snadno sdílet kritické dokumenty po internetu nebo na lokální síti, bez nutnosti vymezit samostatný a často problematický FTP server.

Dva modely řady zařízení pro sdílené ukládání dat My Book World Edition jsou kompatibilní s kabelovými a bezdrátovými sítěmi a jsou vybaveny podsvětleným hlavním vypínačem, snadno použitelným zálohovacím softwarem, jedinečným ukazatelem kapacity z diod LED, který uživatelům umožňuje jedním pohledem zjistit zbývající kapacitu, a tříletou zárukou. Jsou dodávány se zálohovacím softwarem EMC® Retrospect® Express backup, jedním portem Ethernet, jedním portem USB 2.0 pro okamžité přidání další ukládací kapacity, inteligentními funkcemi správy disku a LED diodami ukazujícími aktivitu. Model My Book World Edition má kapacitu 500 GB. My Book World Edition II obsahuje všechny funkce typu My Book World Edition, využívá systém duálních disků a nabízí kapacitu 1 TB.

Doplňková ochrana dat

Jednotky My Book World Edition II jsou dodávány v plné konfiguraci s kapacitou 1 TB, ale uživatelé je mohou nastavit tak, že vyhradí polovinu jeho kapacity na zrcadlení uživatelských dat v reálném čase pomocí technologie RAID 1.

My Book Pro Edition II umožňuje uživatelům, aby prováděli údržbu sami, otevřeli kryt a vyměnili jeden nebo oba pevné disky na základě podrobných pokynů, bez ztráty tříleté omezené záruky na systém.

Dostupnost a cena

Doporučená maloobchodní cena za My Book World Edition II činí 499 USD. Doporučená cena zařízení My Book World Edition o kapacitě 500 GB je 279 USD.

Vyobrazení 3-D a více informací o produktové řadě externích ukládacích zařízení My Book naleznete na adrese www.wdmybook.com.

Tématické zařazení:

» Rubriky  » Novinky

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření