MujMAC.cz - Apple, Mac OS X, Apple iPod

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se narodil známý fotograf František Drtikol?

V dnešní soutěži hrajeme o:

Seriály

Více seriálů



Chybné zobrazení obrázků v článcích

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Chybné zobrazení obrázků v článcích

Autor: marv_in

22:43:26 19.10.2011

BTW, když už jsme u toho, ještě Vám něco poradím.

Ve článcích, pomocí události onload tagu body spouštíte jakýsi přednačítávač obrázků (MM_preloadImages).

To by nebylo nic špatného, kdyby však adresy obrázků, které se snažíte přednačítat nebyly nesmyslné. Jsou to obrázky s adresou např.:
[code]http://www.mujmac.cz/inc_06/http://www.mujmac.cz/inc_06/img/menu_01_f2.gif
http://www.mujmac.cz/inc_06/http://www.mujmac.cz/inc_06/img/menu_02_f2.gif
http://www.mujmac.cz/inc_06/http://www.mujmac.cz/inc_06/img/menu_03_f2.gif
atd...[/code]

Což je logicky nesmysl a vede to k tomu, že po načtení stránky s článkem se prohlížeč ještě nějakou dobu pokouší načíst tyto neexistující obrázky dokud mu není odpovězeno HTTP/404, a tím pádem se zbytečně prodlužuje doba po kterou se stránka načítá.

Doporučuji opravit adresy přednačítaných obrázků.

Citovat příspěvek

 

Re: Chybné zobrazení obrázků v článcích

Autor: marv_in

12:12:56 19.10.2011

Vidím, že je to již opravené. I když bych čekal, alespoň trochu slušnosti a nějakou reakci na můj příspěvek i tak nemáte zač a rádo se stalo. ;)

Citovat příspěvek

 

Chybné zobrazení obrázků v článcích

Autor: marv_in

1:02:35 12.10.2011

Zdravím, chtěl bych touto cestou upozornit na chybu se zobrazováním obrázků v článcích na webu mujmac.cz.

Uvedu na příkladu, u článku:
http://www.mujmac.cz/art/zpravy/apple-akce-predbez-zprava-5-10-11.html

Pohledem do zdrojového kódu článku je vidět chyba v neukončeném tagu
<a> a do něho zanořeného <img> u všech vložených obrázků v článku:
[code]<a href="url_obrazku" <img src="url_obrazku" width="450" border=1/></a>[/code]

Díky tomu se v prohlížeči nezobrazují žádné obrázky. Zřejmě se jedná o chybu redakčního systému, protože stejný problém je se všemy články na tomto serveru.

Všiml jsem si toho díky tomu, že na mobilu se mi obrázky v článku zobrazovaly (mobilní prohlížeč zřejmě tuto chybu ignoroval a zobrazil vše správně), avšak na počítači obrázky chyběly (ve FF i Chrome).

Děkuji za prověření

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: